Agenda, Informatie & Tips

Informatie:

Het voorjaar is begonnen!


Ons assortiment bevat fantastische producten die uw dier een handje kunnen helpen in het voorjaar. Uiteraard volop gebruikmakend van de wetten van de natuur èn gegarandeerd zonder onnodige toevoegingen.

Wat is er mooier dan nieuw leven?
Daarom in deze nieuwsbrief de beste tips voor pups!


Een nieuwe pup!


Tot mijn grote vreugde gaan steeds meer mensen niet meer blindelings af op het advies van fokkers. Niets negatiefs over fokkers: maar de keuzes die gemaakt worden voor het voer van de moeder en haar kroost doen bij mij de wenkbrauwen nogal eens fronsen. Tel daarbij op de strategie van de gemiddelde dierenarts.... en het huilen staat mij nader dan het lachen.

De beste puppyvoeding die er is heet moedermelk. Dit is (gelukkig) niet na te maken. Moedermelk bevat naast voedingstoffen ook belangrijke antistoffen tegen ziektes en parasieten. Moedermelk is de beste voorbereiding op een gezond immuunsysteem voor later. Helaas gunnen we onze pups doorgaans veel te weinig tijd om er voldoende van te profiteren.

Het probleem bij veel jonge pups is dat ze op zeer jonge leeftijd al heel veel resistentie hebben opgebouwd tegen wormen en parasieten zoals vlooien en Giardia. Dit is volledig te wijten aan het veel te strakke schema van (overbodig) inenten, ontwormen en de giftige parasietenbestrijding. Het helpt de dieren niet, het maakt ze alleen maar zwakker. Een dier kan alleen maar sterk zijn als het beschikt over een sterke darm. Een darm met daarin een gezonde darmflora die voldoende goede bacteriën bevat om het kwaad in de wereld te bestrijden. De middelen uit de dierenartsenpraktijk zijn daarentegen enkel gericht op totale uitroeing van alles wat leeft in zo'n darm. Zo bouw je nooit weerstand op, zo kun je nooit gezond en sterk worden. Dat blijkt wel gezien het schrikbarend aantal allergiëen en kwalen waaraan huisdieren (onnodig) lijden.

Belangrijkste tip! GEEN PUPPYBROKJES!!!!! Iedere moeder weet dat een baby geen droge muesli of koekjes verteren kan. De jonge babydarmpjes zijn nog volop in ontwikkeling. Dat is voor jonge pups en kitten niet anders. Natte voeding dus! Persoonlijk zou ik het risico van ondervoeding in de eerste maanden niet willen nemen en kies daarom voor puppyvoeding van Terra-Pura. Deze puppyvoeding is niet anders qua samenstelling dan voeding voor volwassen dieren. Er is alleen qua samenstelling voor de meest licht verteerbare ingrediënten gekozen en de textuur is wat smeuïger en fijner gemalen. Dit om de natuur enigszins na te bootsen. Normaal kauwt de moeder haar eigen voeding fijn en spuugt deze uit voor haar pups.

Wat inentingen betreft volstaat de basisenting. Jaarlijks enten is echt onnodig en overbodig. Vermijd chemische wormkuren en vlooienmiddelen. De giftige en kankerverwekkende nevenproducten in deze middelen heeft uw pup zeker NIET nodig.

Goed beginnen is het halve werk...
Begin gelijk na de ontvangst van uw pup met Terra-Pura puppyvoeding.
De meeste pups zijn vlak voor de overdracht chemisch ontwormd. Wacht daarom 4 weken met de kruidenkuur Terra-Pura Wormenverjager. Geef dan een kuurtje van 8 dagen en deze herhaalt u na 14 dagen nog een keer. Dan is het even klaar. Gezonde complete voeding versterkt de darmen van uw dier en ondersteunt tijdens de groei. Gedurende het eerste levensjaar kunt u nog max 2 keer een kruidenuurtje geven. Bij twijfel kunt u de ontlasting laten controleren op wormen. U hoeft niet vaker te ontwormen dan nodig! De kruiden helpen op vriendelijke wijze de darmpjes sterker maken bij de opbouw van een gezonde darmflora. Er wordt niets vernietigd of bestreden.

Giardia

Bij een Giardia besmetting geeft u de wormenkuur 4 weken achtereen en vermijd voeding met koolhydraten! De Giardia parasiet is er namelijk dol op. (Gangbare puppybrokjes bestaan bijna alleen maar uit koolhydraten....). Geschikt zijn Terra-Pura Maaltijd met Paard, Wild en Zalm. Geef geen koekjes, geen spot-ons, geen chemische tabletten of enige andere middelen. Alleen een sterke darm is in staat de Giardia parasiet definitief te verslaan.

Wormen

Wormen gebruiken onze vierbenige vrienden graag als gastdier. Nog steeds beseffen te weinig mensen dat wormen ook nuttig zijn: ze trainen het natuurlijke afweersysteem waardoor je huisdier sterker wordt en juist meer weerstand krijgt! Bij zwakke of zieke dieren leiden grote hoeveelheden wormen tot problemen zoals een opgezwollen buik, gewichtsverlies, diarree, braken, bloedingen, verstopping, doffe vacht en het 'schuiven' over de grond. etc. Dat willen we graag voorkomen.

Chemische ontwormingskuren in de vorm van kauwtabletjes zijn géén oplossing. Het leidt tot steeds zwakkere huisdieren die alleen maar gevoeliger worden voor parasieten! Jaar in jaar uit worden giftige bestrijdingsmiddelen in de kauwtabletten hoger gedoseerd (het gevolg van resistentie) wat de gezondheid en vitaliteit van het huisdier meer kwaad dan goed doet.... Het aantal dieren wat aan allergiën en huidkwalen lijdt houdt wel degelijk verband met de grote hoeveelheden synthetische en giftige stoffen waaraan huisdieren doelbewust blootgesteld worden. Het 4x per jaar ontwormen op advies van uw dierenarts kunt u rustig vergelijken met 4x per jaar uitspoelen van de darmen van uw dier met toiletreiniger. Het principe is heel simpel: zonder darmflora is er geen gezond leven mogelijk.

Wat is dan de beste strategie?
Wie niet op chemische wijze wil ontwormen kan met behulp van kruiden het aantal wormen op gezonde wijze verminderen. Het allerbelangrijkste is dat darmen en darmflora hierbij gespaard blijven.
De structuurrijke mix van Terra-Pura Wormenverjager bevat veel vitaminen, bittere stoffen en etherische oliën. Het zorgt voor een stabiele darmflora die de lichaamseigen afweer van uw dier versterkt. De plantaardige stoffen creëren een omgeving waarin wormen zich niet comfortabel voelen. Een dergelijke kuur kan bij volwassen gezonde honden 2 keer per jaar gegeven worden. Bij pups in het eerste jaar wat vaker.

Hierbij mag niet vergeten worden dat aan de basis van een goede gezondheid gezonde voeding staat. Volgens de wetten van de natuur maken wormen en parasieten geen kans in een gezond lichaam.


In het voorjaar krijgt uw tuin extra verzorging in de vorm van mest en/of kalk. Waarom uw huisdier niet?

Samengevat heeft de biologische kruidenmix Topfit een zuiverende, drainerende en bloedreinigende werking. Het ondersteunt de wisseling van de vacht en spreekt het immuunsysteem aan.

Deze mix biedt ook veel ondersteuning voor als dieren ziek geweest zijn, een operatie ondergaan hebben, na een periode van slecht eten, bij de omschakeling naar ander voer, of voor dieren die onder hevige stress hebben gestaan.Copyright © Buddy's Bite, Suzanne Toebast
All rights reserved.

Buddy's Bite
NL-BIO-01 (Skal nr. 103558)

Kwakkenbergweg 17
6523MJ Nijmegen

tel: 06-12920076

Dealerschap NL:
Terra-Pura Tiernahrung, Kay Klein's Manufaktur