Pluimveemix

Graan

Geschikt voor kippen en ander pluimvee zoals pauwen, eenden, ganzen, hoenders, struisvogels, zwanen enz.Samenstelling

tarwe, gerst, mais, lupinezaden, boekweit, spelt, haver, erwten, lijnzaad en zonnebloempitten


Voor de kleine vogels adviseren wij ons vogelvoer te voeren, met 38 verschillende granen en zaden vergroot dit de diversiteit / vitaliteit van het dieet enorm.


Dit vogelvoer kan natuurlijk ook als snoepmix aan de grotere vogels gegeven worden.
Ook hun kuikens leren met deze vogelmix al vroeg een goede capaciteit te ontwikkelen voor het goed verteren van de hele granen en zaden.
Net zoals in de natuur.

Hoe te voeren

Legmeel en ook legkorrel zijn feitelijk producten die bedoeld zijn voor productie dieren die snel en veel eieren en / of vlees moeten leveren.
Kippen in een hok hebben ook dierlijke voedingstoffen nodig zoals bijvoorbeeld kattenvoer.
Eventueel zou er ook wat legkorrel bij geven kunnen worden voor extra vitaminen en mineralen.


Dieren in een hok

Voor dieren die in een hok of kale ren gehouden worden kan er evt. wat legkorrel bijgegeven worden voor extra vitaminen en mineralen.

Maar als deze dieren op z'n tijd ook wat gevarieerd vers groen en fruit krijgen zou dat eigenlijk ook niet nodig zijn, zeker als je biologisch in grote diversiteit voert.

Kippen zijn ook vleeseters, daarvoor vangen ze insecten en wormen en zelfs kikkers en muizen.

Als ze deze dierlijke voedsel bronnen niet voldoende in het hok kunnen vinden kun je op z'n tijd wat vleesvoeding uit blik of vers aanbieden (bv kattenvoer) of / en gedroogde meelwormen of gedroogde Hollandse garnalen e.d. je ziet vanzelf waar ze behoefte aan hebben.

Voor verzwakte dieren werkt vleesvoeding in blik als een booster om weer snel op krachten te komen.

Er zijn mensen die beweren dat je zonder legkorrel geen / weinig leg hebt, maar dat is niet onze ervaring.
Of dat op jaarbasis misschien een paar meer eieren oplevert is in onze ogen minder belangrijk als het gaat om hobby kippen.

Het is vooral een goede basisgezondheid die voor voldoende eieren en een lang en gezond leven zorgt.Ons advies zorg voor variatie in hele granen en zaden en vul dit aan met :

*Bio-Chi 
*Bio-Bokashi (groenten / droog)
*Keltisch zeezout
*Zeewier en Lijnzaad
*Kippengrit Plus
*Eifel lava voor hun badzand
* Gedroogde Hollandse garnalen, de gezonde snack, rijk aan dierlijke proteïnen.Kalkpoten


Onze Brahma haan met kalkpoten hebben wij (Ron Hofman van Bio-Ron)  met succes behandeld met een mengsel van EM keramiekpoeder opgelost in wonder kruiden balsem & biologische kokos olie.

Het bijna vloeibare mengsel hebben wij op de poten gedaan. Het mengsel loopt dan vanzelf in de schubben. Dit hebben wij een aantal dagen herhaald tot de schubben verdwenen waren. Hij heeft nu hele mooie huid op zijn poten en er groeien weer veren op. ( En nog belangrijker; hij heeft het niet meer koud ( trilt niet meer) in de regen.)

Recept:
1 theelepel EM keramiekpoeder, 2 theelepels Wonder Kruiden Balsem, 2 theelepels bio kokosolie

Dit mengen en blijven roeren tot het enigszins vloeibaar is. Smeren maar. naar behoefte herhalen.Prijslijst Kippenvoer Biologisch

Vanaf 2017 weer beschikbaar.